Resep Chicken tonkatsu Anti Gagal

Lezat - 8 May 2020, By admin

Chicken tonkatsu Juicy chicken or pork cutlets in an incredibly crisp layer of golden-brown bread crumbs, with a sweet-and-savory sauce and a side of crisp shredded cabbage and steamed white rice, is a simple and. Here's the easy and simple ulam that you can prepare for your family, Chicken Tonkatsu! The kids and the whole family will surely love it!

Cara membuat Chicken tonkatsu sebenarnya sama dengan pembuatan Chicken tonkatsu pada umumnya. Namun perbedaan dari Chicken tonkatsu terdapat terhadap bahan dan cara pembuatannya. Lalu bagaimana langkah membuat Chicken tonkatsu ? Cara menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Chicken tonkatsu yang enak harusnya sih punya aroma dan cita rasa yang dapat menggugah selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Chicken tonkatsu, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan chicken tonkatsu yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian spesial.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Chicken tonkatsu yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Chicken tonkatsu memakai 10 bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Chicken tonkatsu:

  1. Gunakan Chicken.
  2. Ambil 3 pcs chicken breast fillets.
  3. Ambil Bread crumbs.
  4. Siapkan Egg.
  5. Sediakan Flour.
  6. Sediakan Topping.
  7. Siapkan 3 tbsp bulldog tonkatsu sauce.
  8. Sediakan 3 tbsp kewpie mayonnaise.
  9. Sediakan 3 tsp sesame seeds.
  10. Sediakan 3 cups shredded cabbage.
Baca Juga :  Resep Tumis pare udang, Bisa Manjain Lidah

You'll love the crispy chicken paired with the tangy Tonkatsu sauce and crunchy cabbage slaw. Chicken tonkatsu is a variation of the famous pork tonkatsu, a Japanese dish consisting of breaded meat (e.g. pork or chicken) using Japanese or Panko bread crumbs, then fried until crispy. Chicken katsu, fried chicken cutlets, are an obsession for chef Roy For Roy Choi, these crispy egg-and- panko -coated chicken cutlets, generally made with pork in Japan, represent something major. Chicken Katsu – Japanese fried chicken cutlet with panko bread crumbs.

Langkah-langkah menyiapkan Chicken tonkatsu:

  1. Pound chicken breasts til thin then season with salt and pepper.
  2. Coat chicken with flour, dip in egg, then coat with bread crumbs..
  3. Fry chicken in medium heat. Cook until golden.
  4. Chop fresh cabbages and sprinkle with dressing of choice.
  5. Dress chicken with tonkatsu sauce and japanese mayonnaise. Sprinkle with sesame seeds. Serve with rice.

This recipe yields very crispy chicken and served with homemade Katsu sauce. Chicken Katsu (チキンカツ) is a variation on Tonkatsu, which uses chicken instead of pork. The name "Katsu" comes from the English word "cutlet," which becomes "katsuretsu" when transliterated into. • Chicken Katsu is chicken fillet breaded with flour, egg, and Panko (bread crumbs) , then deep fried, just like Tonkatsu. It is a comfort food rather than a healthy Japanese food. Thicker or thinner, completely to your taste!

Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Chicken tonkatsu yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang lezat untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide dalam berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Baca Juga :  Resep Pare Ikan Asap 🎏 yang Lezat

Terima kasih bibi Rian yang telah mau berbagi Chicken tonkatsu semoga bermanfaat untuk kita semua , silahkan di praktekan bisa untuk acara arisan atau apa saja , jangan lupa untuk berbagi ke saudara melalui media sosial , misalnya ig

Resep Chicken tonkatsu Anti Gagal | admin | 4.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *